امروز شنبه 08 اردیبهشت 1403 http://pardiskmu87.cloob24.com
0

انواع و اقسام ویروس آنفولانزا و واکسن آن

 

 ویروس‌های آنفلوآنزا ویروس آنفلوآنزای A واکسن‌های آنفلوانزا واکسن‌های آنفلوآنزا گونه‌های ویروس آنفلوانزا فلوزون فلوبلوک تهیه واکسن‌های آنفلوانزا آفلوریا

 اگر قصد استفاده از واکسن آنفلوآنزا را دارید بهتر است در تهیه آن دقت کنید و نوع مرغوب آن را تهیه کنید و مراقب باشید از جاهای معتبر اقدام به خرید این دارو کنید می خواهیم انواع واکسن های آنفلوانزا را به شما معرفی کنیم تا آن ها را بیشتر بشناسید

 

واکسن‌های آنفلوانزا تا حدی از ابتلا به بیماری آنفلوانزا پیشگیری می‌کنند اما به یاد داشته باشید که این واکسن‌ها ایمنی کامل در مقابل این بیماری را به همراه نخواهند داشت.

 هرساله با شروع فصل سرما، توصیه استفاده از واکسن‌های آنفلوانزا برای سنین مختلف آغاز می‌شود. از این رو افراد با شرایط خاص و با تجویز و تأیید پزشکان این واکسن‌ها را از داروخانه‌ها تهیه کرده و مورد استفاده قرار می‌دهند.
آنفلوانزا یک بیماری حاد تنفسی است که بسرعت منتشر می‌شود. عامل این بیماری گونه‌های مختلف ویروس بوده و علائمی مشابه سرماخوردگی دارد. در واقع آنفلوانزا به‌صورت ناگهانی و با تب و سردرد و خستگی بدن آغاز می‌شود، البته در مورد آنفلوانزا معمولاً تب بالای 38 درجه سانتیگراد وجود دارد و در صورت عدم درمان یا استراحت کامل، ممکن است بیمار به عوارضی مانند عفونت‌های گوش، سینوس و حتی عوارض قلبی و تنفسی مبتلا شود. از این رو نیاز به واکسن هایی جهت تعدیل عوارض این بیماری بشدت احساس می‌شود.
دکتر سید مهدی سجادی،می‌گوید: واکسن‌های آنفلوانزا تا حدی از ابتلا به بیماری آنفلوانزا پیشگیری می‌کنند اما به یاد داشته باشید که این واکسن‌ها ایمنی کامل در مقابل این بیماری را به همراه نخواهند داشت.
دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه گروه خاصی از افراد جامعه بیشتر در معرض خطر ابتلا قرار دارند و بهتر است حتماً از این واکسن‌ها استفاده کنند، می‌افزاید: کودکان بالای 6 ماه، سالمندان، زنان باردار، کادر درمانی و بیمارستانی و همچنین افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند بهتر است از این واکسن استفاده کنند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه همه افراد جامعه نمی‌توانند از واکسن‌های آنفلوانزا استفاده کنند تصریح می‌کند: اما آن دسته از بیمارانی که به مواد مؤثره واکسن و تخم مرغ حساسیت دارند بهتر است از این واکسن استفاده نکنند. البته آن دسته از بیمارانی که به ماده مؤثره واکسن و تخم مرغ حساسیت ندارند اما دچار بیماری با تب بالا یا عفونت حاد هستند هم باید تا زمان بهبودی کامل از تلقیح واکسن پرهیز کنند.
دکتر سجادی در مورد میزان مصرف واکسن می‌گوید: میزان تلقیح واکسن در بزرگسالان و کودکانی که در سن سه سالگی و بیشتر هستند، معادل یک دوز کامل(5/0 سی سی)بوده ودر اطفال 6 تا 35 ماه، نصف یک دوز (25/0 سی سی)تزریق می‌شود.
در صورتی‌که کودکان قبلاً واکسینه نشده باشند باید دوز دوم حداقل یک ماه بعد از نوبت اول تلقیح شود.
به گفته دبیر انجمن داروسازان این واکسن باید در یخچال و دمای بین 8-2 درجه سانتیگراد به‌طوری نگهداری شود که واکسن دچار یخ زدگی نشود. روش تلقیح واکسن نیز تزریق داخل عضله یا به‌صورت زیر جلدی عمیق است.
وی با اشاره به فرم این واکسن در بازار دارویی ایران عنوان می‌کند: واکسن آنفلوانزا به‌صورت محلول آماده تزریق و سرنگ پرشده به مقدار5/0 سی سی در داروخانه‌ها موجود است.
واکسن‌های موجود در بازار دارویی ایران با توجه به گونه‌های ویروس آنفلوانزا سال 2016-2015 شامل سه مورد است که نام تجاری آنها VAXIGRIP–تولید شرکت سانوفی پاستور کشور فرانسه، 2-INFLUVAC–تولید شرکت ابوت کشور هلند و 3- AGRIPPAL- تولید شرکت نوارتیس کشور ایتالیا است.

 

0
داروهای زیادی برای درمان ناباروری بکار می روند که باعث افزایش تعداد تخمک ها، آزاد سازی تخمک, آماده سازی آندومتر، تنظیم زمان آزاد سازی تخمک و حمایت رشد جنین می گردند.
کلومیفن سیترات (کلومید, سروفن)
متفورمین:
گونادوتروپین ها:
سوپرفاکت:
آنتاگون و ستروتاید:
HCG (پرگنیل , پروفازی)
پروژسترون:
استروژن (استرادیول والرات , استروژن کونژوگه)

کلومیفن سیترات (کلومید, سروفن) برای نخستین بار در

0
شاید یکی از دغدغه های ذهنی زوجهای ناباروری که وقت و هزینه زیادی را صرف بچه دار شدن کرده اند این باشد که نمی شود قبل از ازدواج از قدرت باروری مطلع شد؟

پاسخ به این پرسش آنقدرها هم ساده نیست زیرا بچه دار شدن پدیدهای چندعلتی است و مثلا نمی توان ناتوانی جنسی یک مرد را بطور کامل قبل از ازدواج او سنجید یا متوجه بسته بودن لوله های رحم یک خانم قبل از ازدواج شد. میپرسید چرا؟ چون نمی شود از رحم یک دخترخانم عکس گرفت و با سونوگرافی هم باز یا بسته بودن لوله ها معلوم نمی شود. باید منتظر بمانیم تا او ازدواج کند و بعد از رحم او عکسبرداری کنیم. اما تا حدودی می توان گفت خانم یا آقا قدرت باروری دارد یا نه.
از آنجا که نیمی از مشکلات ناباروری به مردان و نیمی به خانمها مربوط است، یک آقا می تواند قبل از ازدواج آزمایش اسپرموگرام بدهد تا معلوم شود در مایع منی او اسپرم (سلول جنسی نر)وجود دارد یا نه و آیا اسپرمها قدرت حرکتی مناسب برای بارور کردن تخمک دارند یا ندارند؟

اما بسیاری از آقایان تمایلی ندارند این بررسی را انجام دهند. این آقایان باید بدانند همان اندازه که قدرت باروری خانم مهم است، سلامت سلولهای جنسی آنها هم اهمیت دارد. معمولا آقایان سلامت عمومی و قدرت مردانه و ظاهری خود را ملاک قرار می دهند، به همین دلیل از این نکته غفلت می کنند و به انجام بررسی مردانه تن نمی دهند. یک خانم هم با سونوگرافی از تخمدان و رحم می تواند سلامت قدرت باروری خود را بسنجد و متوجه شود تخمدانهای او سالماند یا نه. البته قاعدگی مرتب یک خانم هم تا حدی می تواند تاییدی بر سلامت دستگاه تناسلی او باشد. البته مبتلایان به تخمدان پلیکیستیک هم می توانند با دارو تحتکنترل قرار گیرند و بچه دار شوند.

پس 80 درصد ماجرا را قبل از ازدواج می توانیم بفهمیم ولی از 20 درصد باقی نه.

توصیه من به زوجهای ناباروری که استفاده از روشهای کمک باروری هم برایشان بی نتیجه بوده این است که به جای تلف کردن وقت یا از جنین اهدایی یا فرزند خوانده استفاده کنند و سریعتر، ارزانتر و آسانتر صاحب فرزند شوند. حتی اگر رحمشان مشکل دارد، از رحم اجارهای کمک بگیرند.

0
هم اکنون بسیاری از پزشکان برای تحریک تخمکد گذاری از قرص لتروزول استفاده می کنند و آن را جایگزین مناسبی برای قرص کلومیفن میدانند
لتروزول به نسبت کلومیفن فولیکولهای بالغ با کیفیت تری را تولید می کند و تعداد فولیکولهای بالغ تولید شده با استفاده از این دارو کمتر از تعداد فولیکولهای بالغ تولید شده با استفاده از کلومیفن است و همین امر باعث کمتر شدن چند قلو زایی به نسبت استفاده از کلومیفن است
همچنین لتروزول باعث ایجاد ضخامت بیشتر اندومتر می شود (به نسبت کلومیفن)و میزان بارداری نیز در لتروزول بیشتر از کلومیفن می باشد

عوارض جانبی
شایعترین: سردرد - بی خوابی - سرگیجه و خستگی - درد قفسه سینه - گر گرفتگی - تهوع - درد شکم - کمر درد و دردهای استخوانی می باشد
موارد منع مصرف و احتیاط
منع مصرف: حساسیت مفرط به این دارو - بارداری
احتیاط: اختلالات شدید عملکرد کبدی
مسمومیت با دارو
هیچ گزارشی از مسمومیت با دارو در طول آزمایشات بالینی داده نشده است

0
خبرگزاری میزان: سخنگوی سازمان آتش نشانی با بیان اینکه برخی هموطنان در گذشته از پکیج داخل منازل استفاده می کردند، گفت: بیشتر مشکلات ما نیز از همین منازل نشات می گیرد و افرادی که پکیج دارند هم باید نگران گاز گرفتگی باشند

0

داروی جدید به اسم  Glyxambi  که مخلوطی از دو داروی empagliflozin  و Linagliptinاست و برای معالجه  دیابت نوع 2  درست شده است توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید گردید.

Glyxambi  چگونه کار می کند؟

0
هنگامی‌ که بدن توانایی ذخیره‌ی گلوکز یا استفاده از آن را نداشته باشد، این ماده به جای تبدیل شدن به انرژی لازم برای فعالیت‌های بدن، به جریان خون بازمی‌گردد و بدن عکس‌العمل نشان می‌دهد. در این حالت فرد بهدیابت نوع 2 یا همان دیابت بزرگسالان مبتلاست که دیابت غیروابسته به انسولین هم گفته می‌شود. در این بیماری بدن توانایی لازم برای تولید انسولین یا استفاده‌ی درست از آن را ندارد. قبلا درباره‌ی رابطه چاقی و دیابت صحبت کردیم، بد نیست بدانید که دیابت معمولا در افراد بالای 40 سال یا دارای سوابق وراثتی بروز می‌کند و فاکتورهای مختلفی مثل اضافه‌وزن، کم‌تحرکی، چربی یا فشار خون بالا در ابتلا به این بیماری مؤثر هستند. اما موضوع بحث ما در این نوشته روی نشانه های دیابت نوع 2 متمرکز است، متأسفانه نشانه های دیابت در تشنگی مفرط، تکرر ادرار، بی‌حسی و خواب رفتن دست و پا خلاصه نمی‌شود. دیابت نوع 2 نشانه های پنهانی دارد که بعضی از آنها ممکن است گمراه‌کننده باشند.

با این نوشته همراه باشید؛ می‌خواهیم درباره‌ی تعدادی از نشانه های دیابت نکات جدیدی بیاموزیم.

0

دی متیل سولفوکساید و کاربردهای درمانی آن

از گذشته دی متیل سولفوکساید برای درمان بیماری های مختلفی مورد آزمون قرار گرفته است؛ اما تنها اندیکاسیونی که مورد تایید اداره غذا و داروی امریکا (US-FDA)است، درمان علامتی نوعی بیماری مثانه موسوم به سیستیت بینابینی (interstitial cystitis)بوسیله DMSO است.

دی متیل سولفوکساید (DMSO)در داروسازی و شیمی به عنوان یک حلال آپروتیک قطبی شناخته می شود که موارد مصرف زیادی در تحقیقات و در صنعت دارد. اما آنچه در این مطلب مورد توجه قرار دارد، اثرات درمانی آن است. با آنکه موارد مصرف زیادی برای دی متیل سولفوکساید در بالین گزارش شده است، به طور کلی موارد مصرف آن را می توان در سه زمینه بیماری های اورولوژی، انکولوژی و درماتولوژی خلاصه کرد.

دی متیل سولفوکساید در بیماری های مثانه

از گذشته دی متیل سولفوکساید برای درمان بیماری های مختلفی مورد آزمون قرار گرفته است؛ اما تنها اندیکاسیونی که مورد تایید اداره غذا و داروی امریکا (US-FDA)است، درمان علامتی نوعی بیماری مثانه موسوم به سیستیت بینابینی (interstitial cystitis)بوسیله DMSO است. سیستیت‌ بینابینی‌ نوعی‌ التهاب‌ دیواره‌ مثانه است که‌ علایمی‌ شبیه‌ سیستیت‌ (عفونت‌ باکتریایی‌ مثانه‌)دارد. این بیماری با درد و سوزش، اضطرار و تکرر ادرار همراه است.

یکی از فرآورده های تجاری موجود در بازار دارویی، محلول استریل 50 درصد دی متیل سولفوکساید با نام تجاریRimso-50 است. این ترکیب از طریق کاتتر وارد مجاری ادرار شده و به‌ مدت‌ 15 دقیقه‌ در مثانه‌ نگاه‌ داشته‌ و سپس‌ تخلیه‌ می‌شود. این‌ درمان‌ هر دو هفته‌ تکرار می‌شود، یا تا زمانی‌ که‌ علایم‌ تخفیف‌ یابند؛ و سپس‌ برحسب‌ نیاز تکرار می‌شود. مصرف‌ دی‌متیل‌ سولفوکساید باعث‌ وجود آمدن‌ یک‌ بوی‌ شبیه‌ سیر در پوست‌ و تنفس‌ می‌شود که‌ تا 72 ساعت‌ ادامه‌ می‌یابد.

دی متیل سولفوکساید و اسکلرودرما (Scleroderma)

اسکلرودرما یک بیماری اتوایمیون مزمن می باشد که در اثر فعال شدن سیستم ایمنی بدن، تولید بیش از اندازه ی لایه های ضخیم کلاژن را در پوست سبب می شود. این تولید غیرطبیعی کلاژن، باعث التهاب، آسیب بافتی و ضخیم شدن می شود.

اسکلرودرما در نوع خفیف خود پوست، عضلات و مفاصل را درگیر می نماید و در نوع شدید خود ارگان های دیگر بدن نظیر کلیه، شش ها، قلب و چشم ها را نیز درگیر می کند. علت بروز این بیماری ناشناخته است و درصد بروز آن در خانم ها نسبت به آقایان بیشتر می باشد. علائم این بیماری معمولا در سنین 35 تا 65 سالگی بروز می کند. علائم این بیماری شامل سفت شدن پوست زیر بافت عضلانی اسکلتی، لکه های تیره، خشکی دهان، التهابات لثه و خستگی است. این بیماری بیشتر بازوها، رانها و پیشانی را درگیر می کند.

جهت درمان سیستمیک بیماری از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند که باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی و در نتیجه مهار سلول های فیبروبلاست (سلول های سازنده کلاژن)می شوند. جهت کنترل و کاهش علائم پوستی ناشی از این بیماری کورتیکواستروئیدهای موضعی و محلول 30 تا 50 درصد دی متیل سولفوکساید درمان های انتخابی دیگر می باشند.

دی متیل سولفوکساید در درمان آمیلوئیدوزیس (Amyloidosis)

آمیلوئیدوزیس در اثر تجمع غیر معمول پروتئین آمیلوئید در بافت های مختلف بدن به وجود می آید. این بیماری علاوه بر پوست، قلب، کلیه ها، معده و سیستم عصبی مرکزی را درگیر می کند. نوع پوستی آن به 3 دسته ی لیکن، ماکولار و ندولار تقسیم می شوند.

علائم بیماری شامل التهاب، نقطه های کوچک قرمز رنگ و مسطح روی پوست، پوسته پوسته شدن، خارش و در نوع شدید خود بروز پاپول، پاسچول و ندول در اطراف چشم،گردن و اندام های تناسلی را بهمراه دارد.

نواحی از بدن که این بیماری آن ها را درگیر می نماید، شامل ناحیه ی بین شانه ها و پشت، پستان ها، اطراف چشم و بازوها می باشد. درمان این بیماری با تجویز آنتی هیستامین جهت کاهش خارش و کورتیکواستروئید های موضعی جهت کاهش التهاب و خارش می باشد. محلول 40 درصد دی متیل سولفوکساید به صورت موضعی و فتودرمانی با اشعه UV-B جهت کاهش علائم بسیار مفید گزارش شده است.

دی متیل سولفوکساید در سندرم کف دست و پا (Hand and Foot Syndrom)

سندرم کف دست و پا یا Palmar-plantar erythrodysesthesia یکی از عوارض جانبی در شیمی درمانی سرطان می باشد. این سندرم در اثر مصرف بسیاری از داروهای شیمی درمانی نظیر فلواوراسیل و دوکسوروبیسین و کپسیتابین و. ایجاد می شود که در اثر نشت دارو به خارج از رگ آسیب بافتی را بطور ویژه در کف دست و پا ایجاد می کند. در این بیماری علائمی شامل التهاب، تاول،راش، درد و حساسیت به تماس در نقاطی از دست و پا ظاهر می شوند که در موارد شدید، قرمزی مشابه آفتاب سوختگی، زخم های پوستی، پوسته پوسته شدن،کبودی متمایل به رنگ سیاه و درد شدید را به همراه دارد.

پزشک معالج با مشاهده این علائم شروع به کم کردن دوز داروهای شیمی درمانی و یا حتی قطع مصرف آن می نمایند تا علائم بهبود یابند. علاوه بر این شروع به تجویز مصرف خوراکی یا موضعی کوتیکواستروئیدها می نمایند. از سوی دیگر مصرف موضعی دی متیل سولفوکساید جهت کاهش اثرات تخریبی ناشی از داروهای شیمی درمانی موثر واقع شده است. در بعضی موارد ویتامین ب6 (پیریدوکسین)جهت کاهش بروز علائم و ضد دردهای نظیر استامینوفن جهت کاهش درد تجویز می شود. در مقالات مصرف دی متیل سولفوکساید با غلظت 99 درصد جهت کنترل علائم ناشی از مصرف داروهای شیمی درمانی گزارش شده است.

پرمنگنات پتاسیم Kmno4

غلظتی که استفاده می شود1در 1000 تا 2 در 1000 است. پرمنگنات پتاسیم را وزن کرده و در آب حل کنید.

موارد مصرف: ضد عفونی کننده و ضد عرق – محلول آبی 1 در 1000 آن بر روی زخم ها و آبسه ها اثر پاک کنندگی دارد – محلول 1 در4000 آن دهان شویه می باشد.

دستور مصرف:محلول باید به صورت تازه تهیه شود. روازی دو بار موضع شسته شود.

محلول هیدرو الکلی ائوزین (Eosin solution)

پودر ائوزین1گرم / اتانل 70 درجه تا 100 میلی لیتر /

پودر قرمز ائوزین به خوبی در آب و الکل حل می شود. این پودررا در ظرف در بسته و محیط خشک نگهداری نمایید.

موارد مصرف: این دارو قابض و ضد عفونی کننده و در زخمهای ترشح دار، آبله مرغان و ضایعات تاولی پوست به کار می رود.

دستور مصرف: روزی 3 تا 4 بارروی موضع مالیده شود.

لوسیون بارو Burrow’s lotion

5 گرم استات آلومینیوم را وزن نموده و با آب جوشیده سرد شده به حجم 100 میلی لیتر برسانید. این محلول به صورت یک چهارم تا یک چهلم می تواند رقیق و مصرف شود.

موارد مصرف: آنتی سپتیک خفیف برای التهاب پوستی – قابض و خشک کننده – در اگزما و زخمهای ترشح دار

دستور مصرف: کمپرس مرطوب روی ضایعه

اسید استیک (Acetic acid)

اسید استیک غلیظ به صورت تجاری 37% وزنی-وزنی می باشد که باید رقیق شود.

(وزن مخصوص اسید غلیظ×درصد قوت اسید قوی وزنی-وزنی)÷(حجم اسیدرقیق شده×درصداسیدرقیق وزنی-حجمی)= حجم اسید غلیظ مورد نیاز

طبق فرمول برای تهیه محلول 100 میلی لیتر 1% وزنی – حجمی از اسید استیک غلیظ با وزن مخصوص 1.041 گرم بر میلی لیتر - 2.6 میلی لیتر اسید غلیظ را به حجم 100 میلی لیتر می رسانیم.

2.6=(1.041×37)÷(100×1)

توجه: در رقیق سازی اسیدها، اسید را به آب اضافه کنید چون واکنش گرمازاست.

موارد مصرف: ضد باکتری – با غلظت 5% باکتری کش – محلول اسید استیک 5% در ایزوپروپیل الکل 85 درجه (حجمی-حجمی)در جلوگیری از التهاب گوش خارجی پس از شنا

دستور مصرف: به صورت کمپرس مرطوب یا با پنبه به ضایعات بمالید.

ویوله دوژانسین Violet de gentian-Methyl violet-crystal violet

1.crystal violet1 گرم

2. الکل 90 درجه 8 میلی لیتر

3. آب تا 100 میلی لیتر

1 را در 2 حل کنید و بعد کم کم آب را اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.

موارد مصرف: مؤثر بر باکتری های گرم مثبت به خصوص استافیلوکوک، قارچها مثل کاندیدا، برفک دهان

تنتورید Iodine Tincture

iodine دو گرم

Potassium iodine دو و چهار دهم گرم

Alcohol 96 پنجاه میلی لیتر

Water تا 100 میلی لیتر

یدید پتاسیم را در آب حل کرده و ید را در الکل حل کنید. سپس هر دو محلول را روی هم بریزید و با آب به حجم برسانید.

توجه: ید ماده ای سمی است و باید سریع محلول را تهیه کرد. همینطور از اسپاتول یا وسایل فلزی استفاده نکنید.

موارد مصرف:باکتری کش قوی و ضد عفونی کننده زخمها

الکل کامفر Alcohol camphor

1.Camphor ده گرم

2.ethanol 70 تا 100 میلی لیتر

1 را در 70 میلی لیتر الکل 90 درجه حل کنید وسپس 30 میلی لیتر آب مقطر به تدریج اضافه کنید و در هر مرحله به شدت تکان دهید.

موارد مصرف: ضد درد ملایم، ضد خارش، ضد عفونی کننده زخم ها مثل زخم بستر

آب کامفر غلیظ ConcenTrated camphor water

1.Camphor چهار گرم

2. الکل 90 درجه 60 میلی لیتر

3. آب تا 100 میلی لیتر

2 را به 1 اضافه کرده و به شدت تکان دهید ، بعد آب را در چند مرحله اضافه کنید و به شدت تکان دهید تا محلول شفاف ایجاد شود .

موارد مصرف: ضد درد ملایم، ضد خارش

آب آلیبور Eau de Alibour

1. سولفات مس 1 گرم

2. سولفات روی1.5 گرم

3. محلول غلیظ کامفر 2.5 میلی لیتر

4. آب مقطر تا 100 میلی لیتر

1 و 2 را درون هاون با مقداری آب باز کنید ، سپس 3 را اضافه کنید و به شدت تکان دهید. سپس با آب به حجم برسانید. محلول بدست آمده باید شفاف و آبی رنگ باشد.

موارد مصرف: زرد زخم، التهاب پوست، قابض ، اگزمای حاد، ضد لک و آکنه

دستور مصرف: به صورت کمپرس

محلول آب اکسیژنه Hlydrogen peroxide solution

محلول تجاری آب اکسیژنه غلیظ دارای غلظت 30% وزنی حجمی است. هر 34 گرم آب اکسیژنه 11200 میلی لیتراکسیژن آزاد می کند، بنابراین 30 گرم آن که در 100 میلی لیتر آب اکسیژنه غلیظ وجود دارد می تواند حدود 10000 (9882)میلی لیتر اکسیژن آزاد کند.پس 1 میلی لیتر آب اکسیژنه 100 میلی لیتر اکسیژن آزاد می کند.یعنی آب اکسیژنه غلیظ 100 حجمی می باشد. برای تهیه محلول آب اکسیژنه 10 حجمی باید محلول 100 حجمی را 10 بار رقیق کرد.

روش تهیه 100 میلی لیتر آب اکسیژنه 1.5%: V×30% = 100 × 1.5

میلی لیتر 5 = V

یعنی 5 میلی لیتر آنرا با آب به حجم 100 میلی لیتر برسانید.

موارد مصرف: ضد عفونی کننده – محلول 6 % آن برای زخمهای پاک و از بین بردن موم گوش استفاده می شود. محلول 1.5% آن به عنوان دهان شویه به کار می رود.

0

نکاتی که در زمان خرید لپ‌تاپ‌های بین 2 تا 4 میلیون تومان باید توجه کنید

لپ‌تاپ‌هایی با قیمت 2 میلیون تا 4 میلیون تومان معمولا دارای پردازنده‌های Core i اینتل هستند. با توجه به قیمت این دستگاه‌ها، مشخصات فنی آنها و امکاناتی که در اختیار شما قرار می‌دهند، بیشترین آمار فروش به این بخش تعلق دارد. بسیاری از کاربران برای انجام کارهای خود نمی‌خواهند لپتاپی ضعیف داشته باشند و از طرفی بودجه‌ی زیادی هم.