امروز دوشنبه 05 آذر 1403 http://pardiskmu87.cloob24.com
0

 

 (نکاتی کاربردی وجدولی جالب)

انسان تنهامیزبان این ویروس است.دوره نهفتگی هپاتیت B حدود 50 تا 180 روزست که به مقدار ویروس واردشده  و راه ورود آن به بدن بستگی دارد.راههای غیرپوستی،دوره نهفتگی طولانیتری دارند.آغازبیماری تدریجی است وتب بالای 38 درجه نیز کمتر دیده می شود.بروزاین بیماری بیشتر در سنین 15تا29 سالگی است وغالبا"بعلت رفتارهای جنسی واعتیادست.این بیماری درتمام فصول سال شایعست.آغازعلائم با تهوع،استفراغ،بی اشتهایی وتب خفیف استکه حدود 3 تا 4 هفته پس ازتماس با ویروس اتفاق میافتد و سپس فرد واردفاز حاد بیماری یعنی بروز یرقان می گردد.

*** تستHBs Ag  در طول دوره بالینی بیماری مثبت باقی میماند و سپس منفی می شودمگراینکه فرد به هپاتیت فعال مزمن یا مهاجم مبتلا شود(تقریبا15%موارد).2هفته بعدازمنفی شدن این تست،HBs Ab  مثبت می شود به این 2هفته، فاز ویندو(پنجره)گفته می شود. افزایش آنزیمهای کبدی یک ماه پس از ورود ویروس به بدن صورت می گیرد و بین یکماه تا 6ماه ادامه خواهد داشت.درابتدای د وره کمون بطور همزمان یا مدت کوتاهی پس ازمثبت شدن HBs Ag، تستهای HBV DNA و HBe Ag مثبت می شوندکه نشاندهنده مرحله ویرمی (ویروس در خون)است و حداکثرعفونت زایی نیزدراین مر حله است. پیش از منفی شدن HBs Ag ابتدا HBe Ag منفی می شود و سپس HBe Ab مثبت می گرددکه نشاندهنده شروع مرحله تخفیف علائم بالینیاست.

*** ناقل به کسی گفته می شود که تست  HBs Ag  بیشتراز6 ماه در حضورهمزمان با HBe Ag  و یا HBe Ab  مثبت باقی بماند.تازمانیکه آزمایش  HBs Ag مثبت است مقادیر اندکی از ویروس درسرم فرد ناقل، قابل شناسایی خواهد بود.برخی ازافراد ناقل ممکن است وارد فاز هپاتیت مزمن شوند  که د ر این صورت متاسفانه علاوه برمثبت بودن تستهای فوق، افزایش سطح آنزیمهای کبدی و بزرگ شدن کبداتفاق خواهد افتاد.

*** 95 % از نوزادانی که در بدو تولدآلوده شده اند وارد فاز ناقل مزمن (دائمی)می شوند و معمولا" برای تمام عمر در این فاز باقی میمانند.این افراد در سنین بزرگسالی مستعد ابتلا به بیماری کبدی و کارسینوم هپاتوسلولار هستند.برای پیشگیری از این مسئله باید سریعا" واکسیناسیون نوزاد در همان هفته اول زندگی نوزاد انجام شود.

*** بدلیل پوشیدن شدن HBc Ag  توسط آنتی ژنهای سطحی، این آنتی ژن بشکل روتین در آزمایشگاهها قابل اندازه گیری نیست.

*** زنانی که حامل ویروس هپاتیت B هستند ویا در دوره حاملگی به آن مبتلا می شوند می توانند ویروس را ازطریق کانال زایمان به نوزاد منتقل کنند(انتقال از جفت وجود ندارد). لذا باید در بدو تولدنوزاد بطورهمزمان واکسن هپاتیت B (برای ایمنی فعال)و ایمونوگلوبولین اختصاصی هپاتیت B     (برای ایمنی پاسیو)رابه نوزاد تزریق کرد.این درمان باید طی 12ساعت پس از تولد نوزاد انجام شودزیرا با انجام آن،مادر بدون هیچ مشکلی می تواند به نوزاد خود شیر دهد.

*** احتمال انتقال ویروس هپاتیت B درمادران HBs Ag  مثبت 20% و در مادران HBe Ag  مثبت حدود 90% است.

 

*** فقط 1% بیماران مبتلا به هپاتیت B (آنهایی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند ویا مبتلا به فرم برق آسا وتهاجمی می شوند)نیاز بدرمان دارند.

*** بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن که در آنها سطح آنزیمهای کبدی بویژه SGPT بطور پایدار افزایش یافته است و DNA HBV مثبت دارند،باید مورد درمان قرار گیرند.

جدول خلاصه شده تفسیرآزمایشات سرولوژیک هپاتیت B

 

تست

مثبت شدن تست بعداز ورود ویروس به بدن

مدت زمان مثبت ماندن تست بعداز مثبت شدن اولیه

منفی شدن تست بعداز ورود ویروس به بدن

 

تفسیر

HBs
 Ag

2هفته  تا  1.5 ماه

2.5 ماه  تا 5 ماه

5.5 ماه  تا  8.5 ماه

مثبت بودن آن نشانه عفونت فعال (حاد یا ناقل مزمن)است

HBs
 Ab

 

6  تا 9 ماه

6  تا  10 سال

10 سال

مثبت بودن آن نشانه عفونت قبلی و یاایمن بودن فرد است (مثبت بودن آن بعداز واکسیناسیون،نشانه موفق بودن واکسیناسیون است)

HBc
 Ag
           بشکل روتین در آزمایشگاههای پزشکی قابل اندازه گیری نیست
HBc
 Ab (IgM)

1.5  تا  3 ماه

3  تا  5.5 ماه

6 ماه بعداز ورود ویروس

مثبت شدن آن نشانه عفونت جدید است وگاهی در ناقلان مزمن باتیتر پایین مثبت می شود

HBc
 Ab
(total)

1.5  تا  3 ماه

تا پایان عمرمثبت باقی میماند

 

مثبت شدن آن نشانه عفونت فعلی و یا قدیمی است (بعدازواکسیناسیون هیچگاه مثبت نمی شود)کلا" نشانه عفونت در زمانی نامعلوم است

HBe
 
Ag

1.5 ماه  تا  2 ماه

2 ماه  تا  3 ماه

3 ماه  تا  4 ماه

مثبت شدن آن نشانه عفونت فعالست خطر پیشرفت بیماری دراین بیماران زیادست. این آنتی ژن نشاندهنده مقادیر بالای ویروس در سرم و عفونت زایی بسیار زیاد سرم است.

HBe
 
Ab

3 ماه  تا  4 ماه

5  تا  8 ماه

8  تا  12 ماه

مثبت شدن آن نشانه ناقل نبودن بیماریست.خطر پیشرفت بیماری در فرد پایین است.وجوداین آنتی بادی نشاندهنده تیتر پایین ویروس در خون است.

 

تبلیغات متنی
فروشگاه ساز رایگان فایل - سیستم همکاری در فروش فایل
بدون هیچ گونه سرمایه ای از اینترنت کسب درآمد کنید.
بهترین فرصت برای مدیران وبلاگ و وب سایتها برای کسب درآمد از اینترنت
WwW.PnuBlog.Com
ارسال دیدگاه